«

»

feb 05 2014

Blomkålpuré

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Denne puréen passer best til lyst kjøtt som svin, og kylling.

 

Blomkålpuré
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 1-2 dl melk
  • 1 blomkål
  • (Hvitløk/løk)
  • 1-2 dl fløte
  • Smør
  • Salt og hvit pepper
  • Trøffelolje
Fremgangsmåte:
  1. Del blomkålen i biter så den raskere koker mør.
  2. Ha blomkål (samt eventuelt hvitløk og løk) i en kjele og tilsett melk.
  3. Kok til blomkålen er ordentlig mør.
  4. Når Blomkålen er mør, heller du av melken og tilsetter litt smør.
  5. Kjør det hele helt glatt med en stavmikser.
  6. Ha i varm fløte til du får ønsket konsistens. (Ønsker du en tykkere puré kan du koke inn fløten til den tykner før du tilsetter den.)
  7. Anrett på tallerken og drypp over et par dråper trøffelolje rett før servering.

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/blomkalpure/