«

»

des 08 2014

Belgiske vafler

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Her er oppskriften på belgiske vafler slik du kjenner dem fra boder og julemarkeder. Dette er av typen Liege-vafler, som er en deig og derfor blir gode og sprø, i motsetning til Brüssel-vafler, som lages av en røre, og derfor blir myke og mer som en forvokst vanlig vaffel, bare ikke så god. Enkelt å lage, og veldig godt med is og lakrissaus på.

 

Belgiske vafler
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 6 ss lunket melk
  • ½ ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 230 gr hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts salt
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 4 oz svalt smør
  • 140 gr perlesukker
Fremgangsmåte:
  1. Løs opp sukkeret i den lunkede melken.
  2. Ha deretter i gjæren. Hvis melken er for varm vil gjæren dø.
  3. Dekk til og la hvile i fem minutter. (Den er klar når gjæren har boblet og se lys brun og svampaktig ut.)
  4. I mellomtiden blander du hvetemelet med kanel, vaniljeekstrakt og salt i en mixmaster med eltekrok.
  5. Hell i gjærblandingen og tilsett egget og eggeplommen.
  6. Elt på medium hastighet til deigen er fast og gul.
  7. Dekk til bollen og la deigen heve i 30 minutter.
  8. Elt inn smøret i terninger. Du trenger ikke vente til smøret er helt eltet inn før du tar neste terning. Når du har blandet inn omtrent halvparten av smøret, vil miksen være en løs og litt sprukken blanding.
  9. La mikseren gå på medium hastighet til alt smøret er blandet godt inn og deigen er blank og elastisk. Skrap langs kanten for å få med alle ingrediensene.
  10. Kna forsiktig inn sukkeret akkurat nok til å fordele det i deigen. Jobb raskt så ikke smøret smelter.
  11. Del deigen i 10-12 emner og rull til baller. Sett dem på et brett og la dem hvile på et lunt sted en halvtimes tid.
  12. Mot slutten av hviletiden, varmer du opp det belgiske vaffeljernet til medium varme.
  13. Spray formfett på vaffeljernet.
  14. Plasser en ball til hver vaffel og stek til de er gyldenbrune.
  15. Legg de ferdige vaflene på rist så de blir sprø utenpå.
  16. Server varme belgiske vafler med iskrem eller annet snadder.

 

Belgisk Vaffelbelgiskvaffel2belgiskvaffel3

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/belgiske-vafler/