«

»

feb 12 2014

Béarnaise

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Det er helt ok å starte med béarnaiseessens, men skal du virkelig imponere er det bare å sette i gang og koke inn de  fem øverste ingrediensene. Det viktigste når du lager béarnaise er å ikke få den for varm (maks 60 °C), og å ta det veldig rolig med smøret i begynnelsen.

Koketips:
For det første aldri kok sauasen. Denne skal serveres lun. Varmer du den for mye, er faren stor for at den skiller seg. Om du nå er ute i uløkka, forsøk å piske inn en spiseskje varmt vann. Er alt gått åt skogen, fortvil ikke, start på nytt med en eggeplomme og spe i med den skilte sausen.

 

Béarnaise
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
Essens/reduksjon
  • 6 stk hel hvit pepper
  • 2 stilk frisk kruspersille
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • ½ dl vineddik eller estragoneddik
  • 1 dl vann
Saus
  • 6 stk eggeplomme
  • 500 g smeltet smør
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss frisk estragon
  • SALT OG KVERNET PEPPER
Fremgangsmåte:
  1. Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske (reduksjon). Sil.
  2. Pisk eggeplommer over vannbad - det vil si i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann - sammen med reduksjonen til ca. 60 °C og spe inn det smeltede smøret i en tynn stråle. Pisk kraftig hele tiden.
  3. Tilsett hakkede urter og smak til med salt og kvernet pepper.

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/bearnaise/