Om oppskriftene


savoy grill Jeg mener at æres den som æres bør. En del av oppskriftene på denne nettsiden vil derfor enten nevne inspirasjon og kilder i kommentaren før oppskriften, eller til og med rett og slett være kreditert som av noen andre. Mitt mål med nettsiden (som er utdypet her), er å finne og gi inspirasjon til å lage gode matopplevelser.bent

Oppskrifter, tanker og idéer har alltid en inspirasjon. I noen tilfeller er det snakk om å prøve noe andre har gjort før deg. Andre ganger ser man på forskjellige varianter og velger de elementene man tror passer best og prøver dem. Noen oppskrifter er grunnleggende som ‘alle kan’, og derfor vanskelige å finne noen egentlig kilde til. Det vil derfor alltid være mange elementer som er like mellom forskjellige oppskrifter.

I hovedsak er oppskriftene satt sammen av inspirasjon og ideer jeg har plukket opp underveis etter at jeg begynte å få denne matinteressen sommeren 2012. Det er ingen hemmelighet at den største enkeltårsaken til at jeg virkelig begynte å interessere meg for å leke med gourmetmat, var Kokkene i Flying Culinary Cirkus. Og da særlig Hans og Tor som stod for noen helt fantastiske retter i min 30-årsdag. Flere av oskriftene mine e
r derfor inspirert av både menyen fra 30-årslaget, og tips og triks de har gitt meg underveis.hans

ole martinI tillegg er kokebøkene og tvseriene til for eksempel Raymond Blanc, Gordon Ramsay, Heston Blumenthal og
Eyvind Hellstrøm proppfulle av gode tips ideer og basiskunnskaper. Jeg vil derfor rette en stor takk til de som har gitt meg tips og idéer, de som har inspirert meg, og alle dere som deler lidenskapen for gode matopplevelser. Og de oppskriftene som er særlig inspirert av én oppskrift eller én kokk, er nevnt i hver av oppskriftene

Kos deg med god mat, finn inspirasjon til å prøve egne ting. Sett sammen dine helt egne oppskrifter. La deg inspirere av noe jeg har prøvd frem, eller bare lagoppskriftene akkurat slik de står. Og finner du noe du liker, så kom gjerne tilbake for ny inspirasjon.

Ønsker du å dele noen av oppskriftene og publisere dem andre torsteder så husk å ta med hvor de komhellstrøm og mathiasmer fra. Sammen får vi nye idéer og inspirhans og torerer hverandre. Og låner man en oppskrift eller fremgangsmåte fra et annet sted, så er det god skikk å kreditere dem som har gjort arbeidet og utprøvingenmathias

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/om-oppskriftene/