Fløtesaus til kalkun
 
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 12
Ingredienser:
  • 6 ss smør (2 ss til sammen med kyllingkraften)
  • 6 ss sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd finhakket
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 dl tørr sherry
  • 5 ss sherryeddik
  • 7 dl fløte
  • Stekesjy fra kalkunen
  • Worchestersauce
  • Soyasaus
  • Salt & pepper
Fremgangsmåte:
  1. Fres finhakket sjalottløk, hvitløk og smør i en kjele.
  2. Tilsett mel og lag en jevning.
  3. Ha i kyllingkraft, sherry og sherryeddik og reduser til det halve.
  4. Ha til slutt i fløte og stekesjy og kok ferdig sausen.
  5. Smak til med worchestersauce, soyasaus, salt og pepper.
Oppskrift av RudfossMat™ på http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/kalkunsaus/